Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi tekstil sektörünün öncü kuruluşlarından Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD) ile Türkiye’nin önde gelen istihdam platformu Eleman net, sektörün nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması için iş birliği protokolü imzaladı.
Eleman net CEO’su Levent Dicle, mavi yakanın yanı sıra diğer ara kademe ve gri kademedeki çalışan açığını da kapatmayı hedeflediklerini vurguladı.
Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider istihdam platformu eleman net, tekstil sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılamasına katkı sunacak. Türkiye’nin genel ihracatında üçüncü sırada yer alan tekstil sektörü, 2023 yılında yüzde 10’luk bir kayıp yaşamıştı. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden tekstil sektörünün gelecek hedeflerine ulaşmasında nitelikli personel istihdamına sahip olmak kritik rol oynuyor.
Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD) ve Eleman net imzaladıkları işbirliği protokolüyle sektördeki nitelikli iş gücü sorununu çözmek için ele verdi.
“Nitelikli çalışanları tekstil sektörüyle buluşturacağız”
İşbirliğine yönelik Eleman net CEO’su Levent Dicle, şunları söyledi: ‘’Tekstil sektörü ülkemizin toplam ihracatının ilk üçünde yer alıyor. 2023 yılına kadar da hep ihracat rekorları açıklayan bir sektör oldu. Türkiye’nin kalkınmasında kilit role sahip olan sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak adına özverili bir çalışma yürüteceğiz. Eleman net olarak, mobil karavanımız ve “Seç-Yerleştir” hizmetlerimizle tekstil sektöründeki mavi yaka haricinde diğer ara kademe ve gri kademedeki açığı da kapatmayı hedefliyoruz. İstihdam sorunlarını çözmek ve sektörün geleceğine katkıda bulunmak noktasında TİCHAD’la başarılı bir çalışmaya imza atacağımıza inanıyoruz.’’
“Tasarım alanında kalifiye çalışan bulmak zorlaşıyor”
TİHCAD Başkanı Ergin Aydın da tekstil sektörünün mevcut durumuna ve ihtiyaçlarına yönelik açıklamasında ‘’Tekstil sektöründe en kritik unsuru tasarım oluşturuyor. Bu alanda kalifiye mavi yaka çalışan bulmak giderek zorlaşıyor. Bu kritik sorunu çözmek için üniversitelerle işbirlikleri, Z kuşağına mentorluk gibi birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Tekstil Türkiye ekonomisini domine eden, umut verici ve kariyer vadeden bir sektör. Eleman net ile yapacağımız çalışma sayesinde de ihtiyaç duyduğumuz bu nitelik iş gücüne ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)