Ekonomi

İşletmeler Yüksek Enflasyonun Risklerini NarPOS ile Atlatacak

İşletmelerin rekabet gücünü artıran ve bu alanda pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alan PaybyMe, NarPOS ve Tahsildar ürünleriyle işletmelerin yüksek enflasyondan etkilenmeden işlerini sürdürmelerine yardımcı oluyor.

İşletmeler Yüksek Enflasyonun Risklerini NarPOS ile Atlatacak

Son dönemde yaşanan yüksek enflasyon ve bağlı olarak belirsiz ekonomik koşullar, sektör bağımsız tüm işletmeleri olumsuz yönde etkiliyor. Bu şartlar altında ödeme almakta zorlanan işletme ve kurumların en büyük yardımcısı ise PaybyMe’nin NarPOS ve Tahsildar gibi ürünleri oluyor.

 

Son dönemde işletmelerin kendilerine “Yüksek enflasyon döneminde finans alanında nasıl hareket etmeliyiz ve ne tür ödeme çözümlerine yönelmeliyiz?” sorularını sorduklarına vurgu yapan PaybyMe Genel Müdürü Eren Deyiş, “Yüksek enflasyon yaşanan ortamlarda işletmelerin ödemelerini almakta zorladığını hepimiz biliyoruz. Ancak başta NarPOS ve Tahsildar olmak üzere bizim ürün ve çözümlerimizle işletmeler maliyet, zaman ve operasyonel tasarruf sağlıyor. Sağlanan bu tasarruflar da işletmelerin enflasyonun yıkıcı zararlarını en aza indirmesini sağlıyor” dedi.

 

Yeme içme sektörüne yatırım dayanmıyor

Yeme içme sektöründe Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 200 bin adet işletme bulunuyor. Ancak yapılan araştırmalara göre bu işletmelerin açıldıktan sonra ilk 3-6 ay arasında kepenk indirme oranı ise yüzde 38. Bu oran dünya genelinin çok üzerinde ve yatırımcıların da bu alana girmelerinin önündeki en büyük engel. Bu alandaki işletmeler; operasyon, personel, satın alma ve pazarlama konularında yeteri kadar sorunla boğuşuyor. Bu sorunlara bir de yüksek enflasyon eklenince de kepenk indiren işletmelerin oranı bu kadar yüksek oluyor.

 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 507’ye tabi olmayan işletmelerin karşı karşıya kaldığı 7500-3 milyon TL arasındaki cezai müeyyideler, zorunlu tutulan yazar kasa markaları, ERP altyapısı bakım masrafları, banka komisyonları, banka barındırma maliyetleri, e-adisyon ve e-fatura maliyetleri bu alanda yaşanan belli başlı sorunlar. Tüm bu sorunların yanına enflasyon da eklendiğinde işletmelerin sürekliliği sağlayamadığını belirten Eren Deyiş, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“İşletmeler NarPOS ürünümüzü seçmeleri durumunda tüm bu maliyetlerden uzaklaşıp ana işlerine odaklanabilecekler. NarPOS ile yazılım ve donanım maliyetleri en aza inerken işletmeler, sunduğumuz 7×24 hizmet ve yüzde 99,3 sorun çözüm oranımızla yüksek enflasyon ortamında rahat bir nefes alabilecek. İşletmelerin tek program üzerinden kolayca yönetilmesini sağlayan NarPOS, günlük satış ve stok rapor ve analizlerine telefonundan anlık erişim de sağlıyor. Kafe, market, restoran, otel, pastane, okul, kolej, hastane, kantin, restoran, bar gibi birçok satış noktası için sınırsız çözüm yaratma fırsatı da sunan NarPOS, sahip olduğu patron ekranı, merkezi yönetim, NarPOS kasko ve detaylı raporlama gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Öte yandan Tahsildar ürünümüzle de işletmeler; aktif POS cihazı yönetimiyle kesintisiz ödeme alabiliyor, tek çekimden 12 taksite kadar esnek ödeme seçeneklerine sahip oluyor, mevcut PCI-DSS Level 1 sertifikası ile güvenli işlem yapabiliyor ve 25 banka, 13 ödeme kuruluşu ile tam entegrasyon sayesinde de tüm POS cihazlarını tek bir platformdan kolayca yönetebiliyor. Güçlü çözümlerimiz ile iş ortaklarımızın ödeme süreçlerini ve kapsamlı sipariş yönetimi platformumuzu onların iş süreçlerine kolayca entegre ederek, sorunsuz bir tahsilat deneyimi yaşamalarını sağlıyoruz. Tahsildar, Banka POS Entegrasyonu ile tüm banka ve ödeme kuruluşu (PF) POS sistemlerini tek bir verimli ödeme geçidinde bir araya getiriyor. Bu entegrasyon, tüm işlemlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Ayrıca tüm büyük kredi kartlarını destekleyerek hem tek çekim hem de taksitli ödemelere olanak tanıyor. Tahsildar sayesinde müşterilerimizin tüm POS sistemleri zahmetsizce yönetebilir ve akıllı POS orkestrasyonu ile işlem başarı oranları optimize edilebilir hale geliyor.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL