Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında GS ve FB arasında Suudi Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa maçının oynamaması, Cumhuriyetin 100 yılının son gününde Atatürk etrafında Türk Milletinin kenetlenmesi ve 2023..
Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında GS ve FB arasında Suudi Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa maçının oynamaması,
Cumhuriyetin 100 yılının son gününde Atatürk etrafında Türk Milletinin kenetlenmesi ve 2023 senesine damga vuran olaylar ele alındı.
Süper kupa finali Zafer kenti Afyonkarahisar’a yakışır
GS-FB Süper Kupa maçı nedeniyle Suudi Arabistan’da kriz yaşandığını söyleyen Gazeteci İsmail Akar,
“Maçın başında futbolcuların Atatürk pankartıyla sahaya çıkmalarına engel olunması nedeniyle maç oynanamadı.
Bu olayın yankıları Türkiye’de büyük oldu. Türk milleti Atatürk etrafında kenetlendi. Tüm takım taraftarları birleşti.
Sporun barış ve kardeşlik olduğu daha iyi anlaşıldı. Suudiler Atatürk düşmanı olduklarını bir kez daha gösterdi.
Daha önce Türkiye’yi ziyaret eden Suudi Arabistan Kralı Anıtkabir’i ziyaret etmemişti.
Ben bu olayların ardından maçın büyük zaferin kazanıldığı Afyonkarahisar’da oynanmasının anlamlı olacağını sosyal medya adresimden paylaştım.
Konuyu bazı basın kuruluşları haberleştirdi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’de benzer bir görüşü paylaştı ve Zafer Stadyumunun ışıklarını açarak maçın ilimizde oynanması görüşünü paylaştı.
Bu yaşanan olay Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğunu ortaya koydu” diye konuştu.
Yapılanlar sineye çekilemezdi
Yaşananlar neticesinde sahadan takımları çeken yöneticileri, futbolcuları ve taraftarları tebrik eden Gazeteci Polat Yılmaz,
“Bu maçın Suudi Arabistan’da oynanacağını öğrendiğimde üzülmüştüm. Cumhuriyetin 100’ncü yılında bu maçın Atatürk’ün isminin olduğu bir stadyumda oynanmasını isterdim.
Keşke tüm siyasiler bu maçta el ele vererek izleyip güzel bir birliktelik örneği sergileyebilselerdi. Suudi Arabistan itibarımızla oynamaya kalktı.
Ben maçı kalabalık bir yerde izlemek için bekliyordum. İptal olduğunu duyunca kimse kızmadı. Herkes oynanmamasını doğru buldu.
Siyasilerin veremediği birliktelik görüntüsünü taraftar verdi. Tüm taraftarlar el ele, kol kola takımlarını bekledi. Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Liderine yapılan hakaret sineye çekilemezdi” dedi.
Federasyon krizi yönetemedi
Maçın oynanmamasını uluslar arası bir operasyon olarak yorumlayan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Daha önce yapıldığı gibi yine bir operasyon yapıldı.
Bizim birliğimizi bozmak istediler. Suudi Arabistan-Türkiye ilişkilerini bozmak istediler. Bu maçın Suudi Arabistan’da oynanması için kulüpler onay vermiş.
Daha önce de Süper Kupa maçı Almanya’da oynanmıştı. Madem başından Suudi Arabistan’a gidilmeseydi. Federasyon bu krizi yönetemedi.
Bence bu maçı provoke eden bir yapı var. Saat 23.00’e kadar herhangi bir açıklama gelmedi. 5-6 saat toplantı yaptılar.
Sonra Suudi Arabistan’a gösterdikleri çaba dolayısıyla teşekkür eden bir açıklama geldi. Bunlara dikkat çekmek isterim” diye konuştu.
Orada ne işimiz var
Maçın Suudi Arabistan’da oynanmasının hangi mantıkla kararlaştırıldığını soran Gazeteci Ahmet Tunca,
“Yaşanan kriz nedeniyle Suudi Arabistan futbolcularımızı tutuklayabilirdi. Bazı gazetecilerin tartaklandığını öğrendik. Orada ne işimiz vardı?
4 milyon dolar para için böyle bir skandalın yaşanması doğru değil. Atatürk’ün, Yurtta barış, dünyada barış sözünde engellenecek ne var?
Suudilerin daha önce de Atatürk’e karşı olduklarını defalarca gördük. Neyse ki futbolcularımız ülkemize döndü. Bakalım bundan sonra ne olacak? Merakla bekliyorum” şeklinde konuştu.
Programın son bölümünde 2023 yılının önemli olayları değerlendirildi.
Program katılımcıların yeni yıl kutlama mesajları ile son buldu.
#SüperKupaKrizi #Atatürk #BirlikBeraberlik #2023Olayları #SuudiArabistan
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)