Güncel

Kalıcı Yaz Saati Uygulaması Tepki Çekiyor: "Toplum Sağlığını ve Sosyal Hayatı Bozuyor"

Türkiye’de 2016 yılından bu yana uygulanmayan kış saati uygulaması, AKP iktidarının aldığı kararla yerini kalıcı yaz saati uygulamasına bırakmış durumda.  Dünyada birçok ülke, Ekim aylarında kış saati uygulamasına geçerken Türkiye,..

Kalıcı Yaz Saati Uygulaması Tepki Çekiyor: "Toplum Sağlığını ve Sosyal Hayatı Bozuyor"

Türkiye’de 2016 yılından bu yana uygulanmayan kış saati uygulaması, AKP iktidarının aldığı kararla yerini kalıcı yaz saati uygulamasına bırakmış durumda. 

Dünyada birçok ülke, Ekim aylarında kış saati uygulamasına geçerken Türkiye, bu uygulamayı terk eden birkaç ülkeden biri. 

Ancak bu karar, toplumun birçok kesiminden eleştiri almaya devam ediyor.

Toplum Sağlığı ve Sosyal Hayat Etkileniyor

CHP PM Üyesi ve Örgütlenme Koordinatörü Yalçın Görgöz, kalıcı yaz saati uygulamasının toplum sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı. 

Görgöz, özellikle küçük çocukların karanlıkta uyanmak zorunda kaldığını, karanlıkta okula gittiklerini belirterek, bu durumun hem psikolojik hem de fizyolojik sorunlara yol açtığını söyledi.

“Bu uygulama sadece çocuklarımızın değil, çalışanların da verimini düşürüyor. Enerji tasarrufu sağlanmadığı gibi, ekonomik bir faydası da yok,” diyen Görgöz, yaz saati uygulamasının sosyal hayatı da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Sokak Hayvanları ve Güvenlik Sorunları

Kış aylarında sokak hayvanlarının daha saldırgan olabileceğine dikkat çeken Yalçın Görgöz, geçmiş yıllarda sabahın erken saatlerinde okula gitmek için yola çıkan çocukların sokak hayvanları tarafından saldırıya uğradığını hatırlattı. 

“Sabahın köründe evden çıkan yavrularımızın güvenliği tehlikede. İktidar, çocuklarımızın yaşadığı bu korkuları ve ruh hallerini anlamak zorunda,” diyerek hükümeti eleştirdi.

Tekelleşme ve Enerji Şirketleri

Elektrik tüketiminin arttığına ve bu durumun enerji şirketlerine kazanç sağladığına da dikkat çeken Görgöz, Türkiye’de elektrik üretim ve dağıtımının büyük ölçüde özel şirketler tarafından yapıldığını söyledi. 

“Türkiye’de elektrik üretiminin yüzde 81’i, dağıtım ve perakende satışının ise neredeyse tamamı özel şirketlerin elinde. 

Bu alanda tam bir tekelleşme var,” diyen Görgöz, kalıcı yaz saati uygulamasının bu şirketlere haksız kazanç sağladığını savundu.

Yanlış Uygulamadan Vazgeçilmeli

Görgöz, elektrik üreten birkaç şirketin çıkarına olan bu uygulamanın başta çocuklar ve çalışanlar olmak üzere tüm toplum için zararlı olduğunu belirtti. 

“Toplum sağlığını ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen, ekonomik bir fayda sağlamayan bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmelidir,” çağrısında bulundu.

#KalıcıYazSaati #ToplumSağlığı #EnerjiTasarrufuYok #ÇocuklarımızıKorumalıyız #TekelleşmeyeHayır #KışSaatiGeriGelsin

source

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL